Generelt

Vil du lære akupunktur? Tag på tredages kursus

Lær akupunktur? Tag på akupunkturkursus

Akupunktur er en gammel, kinesisk behandlingsform, hvis historie strækker sig over flere tusinde år. Herhjemme er den stadig ikke anerkendt som en traditionel behandlingsform, men går stadig under betegnelsen ‘alternativ behandling’. Dog er flere og flere sygehuse ved at få øjnene op for effekten af akupunktur, og på helt op til en tredjedel af de danske hospitaler bliver akupunktur faktisk udbudt som supplement til den primære behandling. Det vidner om, at vi er begyndt at tage akupunktur mere seriøst som behandlingsform, hvor den før i tiden blev kategoriseret som værende ren placebo. Det kan skyldes, at det er svært at stadfæste den egentlige effekt rent videnskabeligt. Det er nemlig sådan, at de behandlingsformer, hvis effekt skal dokumenteres med videnskabeligt belæg, som regel testes igennem en dobbelt blindtest. Det betyder, at patienterne bliver delt op i to grupperinger; én der modtager behandling uden medicin, og én der modtager behandling med medicin. De må ikke selv være bevidste om, at der er to grupperinger. Det er for at teste, om der er tale om placebo. Behandlerne deles i en dobbelt blindtest ligeledes op i to grupper; dem der behandler med medicin, og dem der behandler uden. Teorien er nemlig, at behandleren kan risikere at påvirke patienten, hvis han/hun er bevidst omkring, hvorvidt der anvendes medicin eller ej.

I forhold til akupunktur er det svært at foretage et sådant eksperiment, da det forudsætter, at akupunktøren ikke ved, at hans behandling ikke har nogen effekt. Det kan ikke lade sig gøre med akupunktur, da der ikke gives medicin, men anvendes nåle, og akupunktøren derfor altid vil være bevidst om, hvis han/hun ikke stikker nålen igennem hudlaget. Man har dog prøvet forsøg, hvor patienterne stikkes med tandstikkere i stedet for nåle, og det har faktisk vist sig, at det havde en gavnende effekt. Derfor diskuteres det også, hvorvidt akupunktur er ren placebo, eller om det rent faktisk virker. Ikke desto mindre, taler patienterne deres eget klare sprog. På Acunova.dk kan du blandt andet læse om, hvordan patienter har oplevet at blive fri for smerter efter en sportsskade behandling med akupunktur.

 

Lær selv at udføre akupunktur

Der findes adskillige kurser, hvor man kan lære at udøve akupunktur. Et af dem er afholdt af danske Boel Akupunktur, der har opnået stor anerkendelse i udlandet. Blandt andet på grund af John Boel, stifteren, der, som den yngste i verden på daværende tidspunkt, uddannede sig som akupunktør. Sidenhen har han opnået en af de højeste anerkendelser, der er muligt, som akupunktør; udnævnelse som ‘Århundredets Akupunktør’ af Det Åbne Internationale Universitet for Komplementær Medicin. Kurset henvender sig primært til folk, der allerede er behandlere i en eller anden form; kiropraktorer, massører, fysioterapeuter, alternative behandlere samt jordemødre. Du behøver dog ikke at være i sundhedsbranchen for at kunne tilmelde dig. Der er også elever, der blot ønsker at lære at behandle familie og venner med akupunktur. Der er altså ingen krav omkring uddannelse for at deltage i et akupunkturkursus.

Der afholdes kurser forskellige steder i verden. Udover Danmark kan man tilmelde sig kurset i Norge, Tyskland, Sverige, Schweiz, Østrig, Australien og i akupunkturens hjemland, Kina.

 

Hvad kan man lære på kurset?

På kurset vil du kunne lære al den bagvedliggende teori, hvordan man diagnosticerer og behandler i praksis. Det er dog ikke traditionel akupunktur, du vil lære på kurset, men derimod Acunova, som er en form for forsimplet akupunktur, der er lettere at lære. Derfor varer kurset også kun tre dage. På kurset vil du få viden omkring:

  • Teori og baggrund for Acunova
  • Diagnosticering
  • Hvordan du behandler med tryk
  • Teoretisk stikteknik
  • Praktisk stikteknik
  • Akupunkturnålebehandling
  • Teoretisk smertebehandling
  • Praktisk smertebehandling
  • Behandling af sportsskader, akutte lidelser, kroniske sygdomme samt behandling af blinde og svagsynede

Når kurset er bestået, vil du modtage et certifikat, der beviser, at du har gennemført Acunova-kurset. Se mere på akuuni.dk, hvis du er interesseret i at læse mere om kurset. Du er selvfølgelig også mere end velkommen til at kommentere på denne artikel, hvis du har spørgsmål eller andet, der kunne være interessant for andre at vide.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *