Generelt

Selvstændig kan også få hjælp hos en A-kasse

Rigtig mange eventmagere er selvstændige, og som selvstændig er du uafhængig af andre, og du står på egne ben. Det kan føles usikkert, og du er afhængig af din egen succes. Så hvorfor skulle du takke nej til økonomisk hjælp? En A-kasse kan tilbyde dig et sikkerhedsnet i form af supplerende dagpenge, hvis du mester dele af din indtjening. Og de kan ligeledes sikre dig, hvis du skulle gå konkurs eller af anden grund være nødsaget til at lukke din virksomhed.

Hvad er en A-kasse?

Et medlemskab i en A-kasse kan tilbyde dig adskillige fordele. Sådan et medlemskabs primære opgave er at beskytte dig, hvis du bliver arbejdsløs. A-kasse er nemlig en forkortelse for arbejdskasse eller arbejdsforsikring, og for en månedlig betaling kan du føle dig sikker. Skulle du på uheldigste vis miste dit job, forsikrer din A-kasse dig med dagpenge, så du ikke står alene.

Hvorfor burde du som selvstændig melde dig ind i en A-kasse?

Som selvstændig løber du en risiko, men du følger din passion. Det er vigtigt, at du opnår, hvad du ønsker, og et medlemskab i en A-kasse kan hjælpe dig med det. Kommer du ud i svære perioder i dit firma, kan du få hjælp. Hvis du ikke har et job, men en selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse, kan du modtage supplerende dagpenge. Det vil altså sige at du kan modtage dagpenge, samtidig med at du passer dit firma.

Hvad er supplerende dagpenge?

Supplerende dagpenge er, som navnet antyder, en sum penge, man modtager som supplement til sin normale indtægt. Det kan for eksempel være hvis man har deltidsarbejde, men ikke arbejder 37 timer hver uge. Men for dig som iværksætter kan det også være meget gavnligt at blive medlem af en A-kasse, så du kan føle dig sikker, selv hvis du oplever hårde tider i dit firma. Går det på den anden side rigtig godt i dit firma, står du dermed helt på egne ben som succesfuld iværksætter.

Hvordan ved du, om din virksomhed er en bibeskæftigelse?

Der findes primært tre kategorier, som din beskæftigelse kan blive set som: formueforvaltning, fritidsbeskæftigelse, eller selvstændig bibeskæftigelse. Formueforvaltning er for eksempel hvis du ejer en virksomhed, men du ikke selv arbejder i den eller arbejder meget lidt i den. En fritidsbeskæftigelse er ikke registeret i CVR-registret, og den beskattes ikke som en selvstændig virksomhed. Som kontrast er en selvstændig bibeskæftigelse registreret i CVR-registret og bliver beskattet som en selvstændig virksomhed. Reglerne i forhold til dagpenge for hver af disse definitioner er vidt forskellige, men du kan altid spørge din A-kasse hvis du er i tvivl.

Vil du vide mere?

Der er mange flere ting at lære omkring A-kasser og de fordele, der følger. Som selvstændig bør du sætte dig ind i de regler og krav, der er relevante for dig og din virksomhed. En iværksætter må benytte sig af de muligheder, som han finder, og derfor bør også du gribe muligheden for at få supplerende dagpenge som sikkerhedsnet. 

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.