Generelt

Oppustelig sup i dansk natur

Den danske natur er fyldt med spændende, kendte og ukendte surf-spots! Der er noget for enhver smag og surfere på alle niveauer. Hvad enten man er begynder og leder efter steder at øve sig, eller om man higer efter at komme i vesterhavets bølger. Med et hvilken som helst surfboard kan du faktisk tage til den nærmeste sø, fjord eller hav og dyrke surfing på det niveau, som passer dig. Der er altid nye oplevelser at søge til, uanset om du vil surfe på fladt vand, eller prøve kræfter med sværere forhold.

Paddle boarding

Mange begyndere vælger rolige og stille områder, såsom den lokale sø eller nærliggende fjord med mulighed for små bølger og lidt mere vind. Her er gode muligheder for at få de første fede succesoplevelser på vandet som begynder! 

Som begynder er det succesoplevelserne du til start skal stræbe efter. Det skal være sjovt, nyt, spændende og udfordrende, og så skal du helst føle at du vil have mere og prøve det igen. Det er succeskriteriet!

Med et oppusteligt SUP board under armen kan du hurtigt pakke bilen og sætte kurs mod vandet til en fed surf session. Flere og flere foretrækker et oppusteligt SUP board, da det giver nogle helt andre muligheder og en anden fleksibilitet, når man skal på vandet. Du kan hurtigt pakke det sammen, pumpe det op og være på vandet i løbet af kort tid. Det er blandt andet nogle af de muligheder, og overvejelser du skal have som SUP surfer. Et oppusteligt SUP board kan, og giver muligheder for andre ting end f.eks et hardboard og omvendt. Som begynder er det dog værd at foretrække et oppusteligt board til brug i den danske natur og gennem hele sommeren. Tilmed kan hele familien benytte det uden problemer. Derudover får du et board som er hårdfør overfor sten, slag og stød, og det kan især være en fordel, hvis du er begynder på vandet. Et almindeligt surfboard, også kaldet et hardboard er lavet i en epoxy og glasfiber konstruktion, og dette er langt mere skrøbeligt som begynder. Derfor skal du grundigt overveje, hvad dit behov er og hvordan du vil bruge dit SUP board som start. Det er nemmere at starte på begynder udstyr og herefter opgradere løbende, i takt med at man bliver bedre. 

Dansk natur på vandet

I Danmark har vi mere end 7000 km kystlinje. Langs kysten har vi fantastisk mulighed for at være i den danske natur og udnytte de mange fede nærliggende surf spots. Lune sommerdage hvor solen skinner, giver grund til altid at have et oppusteligt SUP board liggende i bilen. Boardet kan hurtigt pumpes op, og du er dermed klar til at komme på eventyr langs kysten og i det danske sommervejr. Med en våddragt og impact vest er du klar til at tage afsted – uanset tid og sted.

Om du vælger at Stand Up Paddle surfe i Roskilde Fjord, Limfjorden tæt ved Vesterhavet eller Isefjorden, kan du være sikker på at alle steder er ideelle til al slags vandsport. Her kan du undgå store bølger og blæsende vejr, mens forholdene altid vil være mere rolige og begyndervenlige til fordele for dig, som netop har købt dit første oppusteligt SUP board! 

Undersøg derfor hvor den nærmeste fjord ligger, og hvor man kan gå sikkert i vandet fra. Selvom man tager ud og surfer i den nærliggende fjord, er det altid fornuftigt at undersøge vind og vejrforhold, således at man ikke driver alt for langt væk de første gange du er på SUP board. Hav altid respekt for forholdene og dyrk Stand Up Paddle surfing med andre.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *